Soldattorpet vid Skansen Kronan får ett rent tak

Gamla tegelpannor tvättas rent med lågtryck och ultrarent vatten

Det var ett självklart val av leverantör när Grön Fasadtvätt i Göteborg AB fick i uppdrag att rengöra Soldattorpets gamla k-märkta tak som ligger i anslutning till Skansen Kronan. Detta lilla hus som en gång i tiden var ett hem för en mor och hennes 6 barn har nu fått en restaurering och ett rent tak.

Soldattorpet_1

Grön Fasadtvätt valde att använda sin skonsamma metod med lågtryck och ultra rent vatten för att inte skada pannorna. Resultatet blev riktigt bra och färgen kom åter att bli den faluröda färg den en gång i tiden hade.

Många som besöker Skansen Kronan idag känner tyvärr inte till detta lilla Soldattorp och dess historia. En liten skatt som definitivt bör tittas närmare på om man har vägarna förbi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *