Fjärrstyrda gräsklippare tar över

Många använder idag robotgräsklippare i sina hem, något som visat sig vara riktigt bra. Nu blir det också vanligare med fjärrstyrda gräsklippare hos flertalet entreprenörer i Göteborgsregionen. Man har sett en ökad efterfrågan och dessa gula maskiner börjar synas på fler ställen nu. Prislappen tycktes till en början bli en avskräckande faktor för en ”gräsklippare” men efter att ha tittat på dom långsiktiga vinster som görs överväger fler nu att gå över och införskaffa fjärrstyrda gräsklippare. Dessa är säkrare och enklare att använda speciellt i kuperad terräng.

Spider radiostyrd släntklippare är ett stycke stort ingenjörs konst.

Med ett starkt aluminium chassi och kraftiga plåtar lackat i gul varningsfärg, en markfrigång för transport på 12cm med justerbar klipphöjd hydrauliskt från radiokontrollen och ned till 7cm, en total klippbredd på 122cm och 4 rotorblad är Spider dagens ultimata gräsklippare eller släntklippare som den också kallas.

Lättöverskådlig radiokontroll och hela klipparen styrs från den. Räckvidden är 100+ meter. Vid avbrott stannar Spider omedelbart, detsamma gäller om någon annan maskin stör frekvensen.

Med en 24 hk Kawasaki bensin motor och en bränsleförbrukning på 3Liter/Timme kan man nå upp till ca: 7000kvm per timme beroende på terräng, klarar lätt av slalom backar, Rondeller, gröna vägdelare, diken mot vägbana, viadukter och lutningar som inte tillåter konventionell klippning med åkgräsklippare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *