Stuga Totalförstörd

Våren 2015, en vecka efter att man satte på vatten till denna stuga var det dags att äntligen komma tillbaka. Allt var perfekt, nästan i alla fall. För även om det nu inte var varmt eller på annat sätt den ultimata våren kunde det tyckas att ett par dagars vila ändå skulle sitta fint.

Stugan såg vid ankomst lika inbjudande ut som det alltid gjort. Nyckeln vrids om och dörren kärvar lite. Efter ett lite kraftigare ryck öppnas dörren och chocken är snabbt närvarande för det som döljer sig bakom är sällan upplevt men inte allt för ovanligt.

Det visar sig att hela stugan är totalförstörd av kraftigt mögelangrepp, något man först trodde berodde på läckage från tak. Snart visade sig det att vattnet i badrummet sprutat upp mot taket som därefter ledde vattnet runt om i stugan. Att det var varmvatten gjorde ju inte saken bättre.

Vattenläckan berodde på frostsprängning i röret till duschen. Vattentryck och en liten springa orsakade en koncentrerad stråle rakt upp mot taket.
stuga2

Även om inte vintern är här ännu börjar många redan nu att stänga av vattnet i stugor runt om i landet. Genom att låta kranar stå vidöppna, skruva av duschslangar och inspektera innan vattnet åter sätts på kan förebygga en eventuell vattenskada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *